Etiopie-Bombe
Detailní popis produktu
Bombu
Bombe je pojmenována podle pohoří Bombe v regionu Sidama, které se nachází jižně od mycí stanice Bombe. Tato lokalita je vyvrcholením několikaleté tvrdé práce a příprav kávového odborníka ze Sidamy Asefa Dukama a jeho rodiny. Pěstitelé, kteří dodávají kávu do Bomby, žijí vysoko v bujném a krásném horském údolí Bombě. Jsou součástí členské organizace, kterou tvoří 667 pěstitelů v různých částech pohoří.
Třešně
Třešně Bombe se zpracovávají ve zpracovatelské stanici Bombe Abore, která se nachází u řeky Bonora, která se spojuje s řekou Gatta proti proudu. Měl jsem to štěstí navštívit toto místo v roce 2018. Stanice je jedním z míst, ze kterých Daye Bensa šíří poznatky o zdokonalování zpracovatelských postupů zaměřených na kvalitu. třešně, které se sem dodávají, rostou v nadmořské výšce 1920 až 2020 metrů. Zrna jsou velmi hustá, se silnou koncentrací menších sítek (většina kávových sítek má velikost 13-14), což odráží pomalé zrání ve vyšších nadmořských výškách. Káva Natural Bombe se vyrábí z dobře vybraných zralých třešní. Třešně se při příjmu nejprve spláchnou, aby se odstranily všechny nekvalitní třešně, a poté se 14 až 18 dní suší na afrických lůžkách. Třešně se na místě loupou na netříděné přírodní bobule a následně se přepravují do Addis ke konečnému třídění.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rotující pražírny |
---|---|
Chuťový profil: | broskvový čaj, meruňka, květiny, jablko |
Země původu: | Etiopie |
Příprava: | Filtr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.