Komunity - zimní edice
Detailní popis produktu
Tato káva je směs Brazílie a Peru, přesněji Natural Brazil Diamond a Peru Torres Sanchez
Farma Diamond:
Jde o směs kvalitních káv sebraných z celého proslulého regionu Minas Gerais. Jelikož jde o mix lotů z různých farem, je Diamond na hranici výběrové kávy. Nicméně kvalitou zrna a chutě toto označení splňuje. Dosahuje kvality NY2, která povoluje pouze velmi malé množství defektů. Káva je velikosti 17/18 – druhá největší, kterou z Brazílie můžete koupit. Jde tedy o velmi kvalitní Arabiku, konzervativnější chuti, kterou pražíme o něco více než naše ostatní kávy. Káva je tak vhodná na klasické espresso a je možné ji použít také v domácích či firemních automatech.
Farma Torres Sanchez:
Edilberto Torres Sanchez je druhou generací pěstitelů kávy ze San Antonia v Huabalu. Edilberto pěstuje na své farmě v nadmořské výšce 1600 metrů odrůdy Catuai a Castillo a zpracovává kávu naturálně již 3-4 roky.
Huabal je okres v provincii Jaén v Cajamarce a je jednou z našich nejsilnějších oblastí, co se týče členů a kvality. Huabal má obrovský potenciál pro kvalitní kávu, ale kvůli velmi špatné infrastruktuře mnoho producentů nemá dostatek zdrojů a znalostí, aby tento potenciál využili. Nadmořská výška v oblasti se pohybuje od 1200 do 2100 m n. m., ale většina producentů, se kterými spolupracujeme, se nachází nad 1800 m n. m. Mnoho producentů v Huabalu obnovovalo své farmy pomocí odrůdy Catimor, které byly podporovány vládou a nadnárodními nákupčími, a v některých výškových pásmech přinesly skvělé výsledky a při dobrém řízení produkují slušnou kvalitu šálků, ale ve vyšších nadmořských výškách se málokdy podaří vyprodukovat mnoho a kvalita je špatná. Nyní díky prémiím, které dostávají za kvalitu, stále více producentů znovu vysazuje Caturru, Bourbon a Catuai, které při dobrém hospodaření a hnojení mohou mít vyšší výnosy a produkovat mnohem kvalitnější kávu. Huabal se skládá z různých vesnic, které jsou centry produkce kávy, a každý producent patří k jedné vesnici. Vzhledem k tomu, že se Huabal rozkládá na několika horách, mohou se klimatické podmínky a půda značně lišit – v některých oblastech jsou vlhké a vlhké podmínky a červená půda podobná africké, jinde je sucho a horko. To vše přispívá k rozmanitým a lahodným profilům šálků a některým velmi komplexním kávám.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Chuťový profil: | linecké cukroví, pomerančový džem, kakao |
Země původu: | 70% Brazilie, 30% Peru |
Příprava: | Espresso |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.